Земетресение 6,4 по Рихтер удари Тайван Около 170 души са

...
Земетресение 6,4 по Рихтер удари Тайван Около 170 души са
Коментари Харесай

170 в неизвестност след мощния трус в Тайван

Земетресение 6,4 по Рихтер удари Тайван

Около 170 души са в неопределеност след земетресението в Тайван, предадоха международните организации. Най-малко петима души са блокирани, а ранените са 219. По публична информация починалите са двама, само че по непотвърдена са четирима. Точният брой на хората в неопределеност е 173.

 

В резултат на стихията са се срутили няколко здания, в това число хотел, мост е понесъл вреди. От хотела, който е 11-етажен и е отчасти сринат, са евакуирани 116 души, заяви тайванската Централна осведомителна организация.

 

Земетресението беше записано край източните крайбрежия на острова. Първоначално Европейско-средиземноморският сеизмологичен център заяви, че неговият магнитуд е 6,2, само че след това беше нараснал на 6,3, а най-после на 6,4. Епицентърът е бил на 102 км южно от Тайпе, на североизток от град Хуалян, столица на едноименен окръг, като огнището е било на дълбочина 15 км, написа Българска телеграфна агенция.

 

По-късно бяха регистрирани минимум осем вторични труса с магнитуд от 4 до 5,3. В зоната на бедствието е затворено придвижването по някои сектори от скоростния път Суао-Хуалян. По предписание на управляващите в окръг Хуалян днешният ден ще бъде неработен и неучебен на тяхна територия.

 

В окръг Хуалян вреди са понесли няколко здания, в това число три лечебни заведения, ресторант, две жилищни здания и военна болница. Те са отчасти срутени, деформирани или са се наклонили. Засега не е ясно какъв брой хора може да са под руините. На място работят избавителни екипи с кучета.

 

В град Хуалян към 40 000 семейства са без вода, а над 600 без електричество. От земетресението улиците му са се деформирали. Общото население на град Хуалян е към 100 000 души. Състоянието на някои от ранените е сериозно.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР