Завърши успешно полицейската операция по задържането на врачанския крими герой

...
Завърши успешно полицейската операция по задържането на врачанския крими герой
Коментари Харесай

Арестуваха известен кримигерой във Враца, барикадирал се в апартамента си

Завърши сполучливо полицейската интервенция по задържането на врачанския крими воин Стефан Емилов-Мачката, оповестява BulNews.

Преди близо 3 часа 6 полицейски автомобила блокираха кооперация на ул. „ Хаджи Димитър “ в центъра на града. Причината за скупчването на толкоз униформени бе последната изцепка на Мачката.

Снощи 30-годишният престъпник отишъл в локална дискотека, известна като Буркана, и провокирал скандал. При опит да бъде озаптен петима охранители брутално го пребили. Състоянието му било толкоз тежко, че била извикана кола за спешна помощ, която го закарала в болничното заведение. Въпреки тежкото си положение, Мачката отказал да бъде настанен за лекуване и си тръгнал.

Прибрал се в квартирата, в която живее с приятелката си, взел бокс и нож и се върнал в дискотеката. Започнал нов пердах, при който има и потърпевши охранители.

Още същата нощ била подадена тъжба против него и през днешния ден сутринта полицията отишла да го прибере. Мачката обаче изрично отказал да отвори и декларирал, че няма да пусне живо ченге да влезе в жилището.

По тази причина били мобилизирани обилни полицейски сили, като профилираната интервенция се ръководеше от шефа на районното ръководство Илиян Георгиев. Да ревизира обстановката пристигна и шефът на полицията Цветко Нинов.

След два часа договаряния дойде кола за спешна помощ и двама незабавни медици бяха позволени в квартирата. При прегледа се оказа, че Мачката е в тежко здравословно положение и се постанова незабавно да бъде настанен за лекуване в болничното заведение. На мястото дойде и пожарна, която трябваше да окаже подпомагане при свалянето на Стефан Емилов, само че в последна сметка благодарение на служители на реда той стигна на личен ход до колата за спешна помощ. Мъжът очевидно бе в несъответстващо положение, с огромна рана на главата.

По първични данни Мачката е с тежко комоцио, получено след нанесения му побой в дискотеката. Едва след стабилизирането на здравословното му положение, ще бъдат подхванати ограничения от страна на полицията.

Това не е първото осъществяване на Стефан Емилов. До преди 3 месеца той беше във врачанския затвор, където излежа 4-годишна присъда за набези с нож и нанесени побои. След излежаването на наказването си, той отишъл в София, откъдето преди към 2 месеца се връща във Враца. През това време в полицията са регистрирани дребни негови нарушавания. До предишния уикенд.

Тогава Мачката пребива сервитьорка в заведението на пл. „ Христо Ботев “, известно като Белия бар. Да я отбрани дошъл татко ѝ, който се сбил с него и изпотрошили заведението. За този случай обаче няма публична информация от полицията и не е известно Мачката да е бил арестуван.

След снощния пердах обстановката радикално се трансформира и е време правораздавателните органи във Враца да свършат своята работа и да подсигуряват на обществото, че никой няма да бъде наръган или пребит, до момента в който се забавлява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР