Испанският премиер Педро Санчес съобщи, че ще остане на поста

...
Испанският премиер Педро Санчес съобщи, че ще остане на поста
Коментари Харесай

След обвиненията в корупция към жена му: Испанският премиер остава на поста си

Испанският министър председател Педро Санчес заяви, че ще остане на поста си, дни откакто ненадейно разгласи, че обмисля политическото си бъдеще поради почналото следствие за корупция против брачната половинка му . За това заяви организация Ройтерс.

По-рано   Санчес се срещна с крал Фелипе VI - стъпка, която би била нужна, в случай че беше решил да подаде оставка. Въпреки това министър председателят разгласи в телевизионно послание, че е уведомил монарха за решението си да остане.

Припмняме, че испанският министър председател изненада както враговете, по този начин и съдружниците си, когато предходната сряда (24 април) съобщи, че си взема отпуск, с цел да обмисли отдръпването си.

 Предсрочни парламентарни избори в Испания Светът 1 мин. Предсрочни парламентарни избори в Испания  Премиерът на Испания приканва да не се носят вратовръзки, с цел да се пести сила Светът 3 мин. Премиерът на Испания приканва да не се носят вратовръзки, с цел да се пести сила  Ден преди вота: Премиерът на Испания отдъхна с обиколка с колело в планината Светът 1 мин. Ден преди вота: Премиерът на Испания отдъхна с обиколка с колело в планината  Предсрочни парламентарни избори в Испания Светът 1 мин. Предсрочни парламентарни избори в Испания  Премиерът на Испания приканва да не се носят вратовръзки, с цел да се пести сила Светът 3 мин. Премиерът на Испания приканва да не се носят вратовръзки, с цел да се пести сила  Ден преди вота: Премиерът на Испания отдъхна с обиколка с колело в планината Светът 1 мин. Ден преди вота: Премиерът на Испания отдъхна с обиколка с колело в планината

Той дефинира правосъдното следствие за търговия с въздействие и корупция против брачната половинка му Бегоня Гомес като „ проведено от неговите съперници “.

Вариантите на премиера бяха да изиска избор на доверие, да подаде оставка или да разгласи предварителни избори.

Санчес съобщи, че е бил поощрен да остане на поста си откакто хиляди испанци са му оказали поддръжка. Това стана на протест в Мадрид през уикенда. Тогава се чуха апели той да остане на поста си.

„ Реших да продължа да работя и даже в случай че е допустимо, да стана още по-силен като министър-председател ", съобщи Санчес.

Спекулациите за възможното му отдръпване от поста провокираха още по-голям ужас в испанската политика, където разединеният парламент се бори да образува съдружно ръководство след скорошните избори.

Ако вероятно се стигне до нови парламентарни избори, те ще бъдат четвъртите за последните пет години, заяви още организация Ройтерс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР