Най-новият и модерен затвор, изграден за 16 месеца, бе показан

...
Най-новият и модерен затвор, изграден за 16 месеца, бе показан
Коментари Харесай

Показаха най-модерния затвор в страната, изграден в Самораново

Най-новият и съвременен затвор, построен за 16 месеца, бе показан през днешния ден в приключен външен тип в с. Самораново, община Дупница, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.


Първият затвор, построен след 60 година в страната, е ситуиран върху повърхност от 150 дка, включва административна постройка, място за излежаване а наказванията, мултифункционална постройка, медицински център и други

„ Направено е нещо доста огромно, единствено за 16 месеца са издигнати и реновирани общо 10 здания “, сподели министър Павлова.


Новите здания са тази за излежаване наказванията н лишени от независимост, мултифукционална постройка включваща фитнес-център, медицински център, кухненски блок, зали за занимания в свободното време, другата постройка включва работилниците, в комплекса има и учебно заведение с образователен център и библиотека, всички ситуирани върху повърхност от 150 дка.


„ В новия затвор ще бъдат настанени 400 лишени от независимост, по двама в стая, чака се това да стане до м. септември “, добави министър Павлова.

Тя акцентира че пандизът в Бобов дол и затворническото общежитие в Самораново ще продължат да действат.

На церемонията с изключение на министърът на правораздаването Мария Павлова, участваха гл. комисар Ивайло Йорданов-директор на ГДИН, посетители от Норвегия, по чийто механизъм е построен новия затвор, кметът на Дупница Първан Дангов и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР