Затворът във Враца бе отличен на Национален фолклорен фестивал в

...
Затворът във Враца бе отличен на Национален фолклорен фестивал в
Коментари Харесай

Отличиха служители от врачанския затвор на Национален фолклорен фестивал /снимки/

Затворът във Враца бе отличен на Национален фолклорен фестивал в Сливен, научи организация BulNews.
Голямото самопризнание за чиновниците на шефа на пандиза старши комисар Ангел Кабатлийски бе получено по време на Първия народен фолклорен фестивал „ Да се върнем при извора “.
Фестивалът бе извършен в Сливен от 23 до 25 януари. Служителите на врачанския затвор от самодейната танцова групировка „ Веселие “ завоюваха първо място в категорията „ Танцово изкуство “. Формацията била основана преди към два месеца, а нейн началник е началникът на защитата гл. контрольор Калин Стойчев. Формация „ Веселие “ включва чиновници от съвсем всички браншове, а хореограф на момчетата е шефът на ансамбъла за национални песни и танци „ Мездра “ Мирослав Аспарухов.
За огромния си триумф чиновниците на врачанския затвор получиха купа, грамота, парична премия и приз за национално пеене. Момчетата на Кабатлийски получиха и заричане за разпределяне на средства за закупуване на костюми.
Културното събитие, което се провежда от Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " (ГДИН), с поддръжката на община Сливен, беше намерено от заместник-министъра на правораздаването проф. Николай Проданов.
В културната демонстрация се включиха над 130 чиновници от пандизите и от регионалните служби „ Изпълнение на наказванията “. Те показаха танцови и музикални обичаи от разнообразни етнографски райони на България. Съгласно регламента, фестивалът протече в две спортни категории – „ Танцово изкуство “ и „ Музикално изкуство “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР