Затварянето на фитнесите и спортните зали поради пандемията от коронавируса

...
Затварянето на фитнесите и спортните зали поради пандемията от коронавируса
Коментари Харесай

Най-честите грешки при тичането за здраве

Затварянето на фитнесите и спортните зали заради пандемията от ковид докара до увеличение на известността на домашните тренировки, както и на тичането на открито, тъй наречените джогинг или крос.

Безплатната и налична за всички интензивност обаче не е толкоз просто нещо. А точно, даже при най-здравословните привички е допустимо да се вършат неточности. Ако занапред стартирате, би трябвало да обърнете внимание на няколко " капани ", които могат да причинят болежка или пострадване, написа БГНЕС.

Първо, проверете дали са ви комфортни спортните обувки . Трябва да ги мерите от най-дългия пръст, а не от палеца, дали ви стават. Тъй като доста хора допускат, че палецът им е най-дългият им пръст, което не постоянно е по този начин, от време на време купуват обувки с неверен размер.

„ Идеалната маратонка е тази, при която имате малко място за оживление на пръстите на краката си “, сподели доктор Кейси Ан Пидич пред " Пю Уау ". Грешните обувки могат да причинят дискомфорт при тичане, инфектиране на сухожилията или фрактура на стъпалото.

Но най-честата неточност, която позволяват начинаещите, е пренатоварването . " VeryWell Fit " предизвестява, че седмичният пробег би трябвало последователно да се усилва с 10%. Ако увеличите дистанцията по-бързо от това, то ще докара до болежка, която може да се трансформира в контузия. Вашето тяло се нуждае от време, с цел да се приспособява към новата рутина.

Освен това осигурете дни за отмора , с цел да може тялото ви да компенсира изгубената сила и да продължи да се движи с оптимален потенциал.

Препоръчително е при тичане да държите ръцете си под ъгъл от 90 градуса и да ги движите напред-назад от раменната става, а не от лактите. Тази позиция ще ви помогне да бягате по-бързо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР