Президентът на Китай Си Дзинпин ще бъде на официално посещение

...
Президентът на Китай Си Дзинпин ще бъде на официално посещение
Коментари Харесай

Си Дзипин ще посети Франция, Сърбия и Унгария в периода 5-10 май

Президентът на Китай Си Дзинпин ще бъде на публично посещаване в Сърбия на 7 и 8 май, като негов хазаин ще бъде президентът на Сърбия Александър Вучич, оповестиха от пресслужбата на сръбския държавен глава, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

За финален път Си Дзинпин посети Сърбия през 2016 година , което беше първото посещаване на президент на Китай в Сърбия от 32 години.

Вучич се срещна със Си Дзинпин през октомври предходната година в Пекин по време на третия конгрес " Един пояс, веднъж “, когато беше подписано съглашение за свободна търговия сред Сърбия и Китай.

Обявявайки визитата на китайския президент, Вучич сподели, че Си Дзинпин " е един от най-важните международни водачи и наш откровен другар, който желаеме да посрещнем в най-хубава атмосфера и по най-хубавия вероятен метод ".

Си Дзинпин ще беседва с Вучич и ще обмени отзиви по отношение на двустранните връзки сред Сърбия и Китай и надграждането им, заяви представител на китайското външно министерство, представен от Ройтерс.

В интервала 5-10 май Си Дзинпин ще посети Франция, Сърбия и Унгария.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР