Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната.

...
Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Българската армия е в постоянна бойна готовност и е там, където трябва да бъде

Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната.

Това разяснява министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти през днешния ден по отношение на оповестената частична готовност в Русия. Министър Стоянов посочи, че мобилизацията от съветска страна носи риск за националната сигурност, само че акцентира, че опасност от директно замесване на България в спора към този момент няма.

„ Както знаете, армията с изключение на да извършва всекидневната си активност, е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където би трябвало да бъде “, съобщи министър Стоянов.

По отношение на обстановката на границата министърът на защитата разяснява още, че през последните дни няма усилване на натиска. „ Това се получава, освен с помощта на засиленото наличие на Българската войска. Разбира се и Гранична полиция е там, с тях работим взаимно по границата. Трябва да отбележим и усиленото наличие на турската жандармерия, която оказва помощ за понижаване на натиска по нашата граница. Благодарение на тяхното подпомагане натискът сега не е чак толкоз огромен “, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР