Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение на кмета на Дупница

...
Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение на кмета на Дупница
Коментари Харесай

„Щом искаш война, ще имаш война“: Повдигнаха обвинение на кмета на Дупница

Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвиняване на кмета на Дупница – Първан Дангов. Причината – отправена опасност към началника на полицията в града.

Случаят е от средата на март. До този миг Дангов не е задържан и резервира правото си на безмълвие, споделиха от прокуратурата.

bTV потърси кмета за коментар, само че той отхвърли.

 Кметът на Дупница издигна съветското знаме, локален политик се опита да го смъкна България 3 мин. Кметът на Дупница издигна съветското знаме, локален политик се опита да го смъкна  Предполага се, че изчезналата Ивана е отвън страната Тази сутрин 2 мин. Предполага се, че изчезналата Ивана е отвън страната  Задържаният кандидат-кмет: Заповедта за арест е издадена преди 6 години България 2 мин. Задържаният кандидат-кмет: Заповедта за арест е издадена преди 6 години  Кметът на Дупница издигна съветското знаме, локален политик се опита да го смъкна България 3 мин. Кметът на Дупница издигна съветското знаме, локален политик се опита да го смъкна  Предполага се, че изчезналата Ивана е отвън страната Тази сутрин 2 мин. Предполага се, че изчезналата Ивана е отвън страната  Задържаният кандидат-кмет: Заповедта за арест е издадена преди 6 години България 2 мин. Задържаният кандидат-кмет: Заповедта за арест е издадена преди 6 години

Заканата, която е отправена гласи: „ Щом искаш война, ще имаш война. Ще те приключа и съсипя, теб и твоите близки! “.

Поводът за тези думи е осъществявана инспекция от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в града. Поискани се документи и е изпратена призовка на кмета Първан Дангов .

Наказанието, което се планува за това закононарушение е отнемане от независимост до 5 години.

Припомняме, че наскоро (на 9 май) по разпореждане точно на Дангов на пилона пред общината беше издигнато съветското знаме. Това провокира вълна от спорни реакции. Флагът на няколко пъти беше свален от общинския консултант Николай Табаков, само че още веднъж връщан на пилона от администрацията.

Кметът на Дупница изяснява тогава, че решението му за издигането на флага, както и музикалния акомпанимент в града (руски песни), е обвързвано единствено и само с историята.

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР