Засега са ясни само две имена на политици от коалицията,

...
Засега са ясни само две имена на политици от коалицията,
Коментари Харесай

Стана ясно кой ще пътува в българската делегация до Киев

Засега са ясни единствено две имена на политици от обединението, които ще пътуват до Киев. Това са самият основател на пътуването - премиерът Кирил Петков, и депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов.

" Аз ще бъда единственият представител. В тежки моменти се взимат сложни решения. Правителствена делегация е потребна, като ход да се случи и със личните си очи да се уверим какво значи война ", съобщи по NOVA Станислав Балабанов.

Неговият водач Слави Трифонов към този момент разгласи, че е за неотложно изпращане на оръжия в помощ на Украйна.

Преди ден Кирил Петков разгласи, че ще предложения съдружните си сътрудници да образуват делегация и да отидат до Киев, а през днешния ден в изявление за медията посочи, че водещият му претекст е откакто се срещнат на място, Демократична България и Българска социалистическа партия да изгладят " алените " линии, които пречат на единното решение да изпратим оръжие за Украйна.

Именно двете политически обединения са на противоположните полюси и тъкмо те мълчат дали ще имат свои представители в делегацията и кои ще са те.

От Българска социалистическа партия не удостоверяват дали вицепремиерът и техен водач Корнелия Нинова ще лети за Киев и евентуално ще кажат след празниците. Според вицепремера от Демократична България Борислав Сандов евентуално ще замине нкой от съпредседателите на обединението, които са Христо Иванов, Атанас Атанасов и той самият.

" Идеята е по един човек от всички съдружни сътрудници да отиде в границите на тази седмица, с цел да може да приготви терена за идното решение ", съобщи вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов без да разкрива детайлности. Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев пък даде да се разбере, че няма да е той самият, тъй като към този момент е ходил до Одеса и Болград и бил наясно с военните дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР