Заседание за отхвърляне ветото на президента върху промените в енергийния

...
Заседание за отхвърляне ветото на президента върху промените в енергийния
Коментари Харесай

Делян Добрев, председател на енергийната комисия в парламента: На „хранилката“ на „Лукойл“ са министри и шефове на ПГ

Заседание за отменяне ветото на президента върху измененията в енергийния закон на 26.10. ще има
Компенсациите са в заключителните разпореждания

Извънредно съвещание на Народното събрание за отменяне ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката в петък ще има, без значение от нежеланието на ППДБ, научи “Труд news ” от депутати от ръководещото болшинство. За през днешния ден е планувано съвещание на енергийната комисия в Народното събрание, на което ще бъде гледано ветото.

“Хранилката на “Лукойл ” се оказва доста огромна - на нея има членове на кабинета, ръководители на парламентарни групи и министри ”. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев от ГЕРБ. Той сподели и че “тези на хранилката сами се издават като неодобряват измененията ”.

“Ще си проличи кои групи са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е по какъв начин в 3-4 следващи Народното събрание “Лукойл ” съумя да събере болшинство ”, недоумява Добрев.

По негови калкулации всеки ден закъснение и неотхвърляне на ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката подарява на “Лукойл ” по 3 млн. лева или 21 млн. лева седмично. Става въпрос за известните 73 ст./л, които би трябвало да бъдат връщани на водачите, които са част от измененията в енергийния закон. Компенсациите са включени в преходните и заключителни разпореждания на закона.

Не желаят трибуната на Народното събрание да се употребява предизборно

 
ППДБ отхвърлят съвещание на Народното събрание в петък
 



Да не насрочва изключително съвещание на Народното събрание в петък, когато е последният ден от акцията за локалните избори, настояха на брифинг представители на ППДБ. Подчертано бе, че трибуната на Народното събрание не трябва да се употребила предизборно.

“Последни дни от предизборната акция, едни дават обещание да събират пари от “Лукойл ”, други да понижават горивата. Това спиране на работата на Народно събрание беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме за доста състоятелен аргумента да не се употребява парламентарната естрада за предизборни пропаганди ”, напомни Атанас Атанасов.

Кирил Петков сподели, че следва значим избор и не би трябвало тематиката енергетика да се употребява популистки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР