И от третия път депутатите не успяха да съберат кворум,

...
И от третия път депутатите не успяха да съберат кворум,
Коментари Харесай

Депутатите не успяха да съберат кворум за второ извънредно заседание


И от третия път депутатите не съумяха да съберат кворум, с цел да изслушат ръководителя на КЕВР и служебния заместник-министър на енергетиката. Предходните два следващи опита на депутатите да съберат кворум се провалиха - при първия в залата се записаха 111 депутати, а при втория опит - 117 души. За да бъде намерено съвещанието, са нужни 121 гласа.

Второто за деня изключително съвещание бе планувано с една-единствена точка в дневния ред - чуване на ръководителя на КЕВР Иван Иванов и на служебния министър на енергетиката, а при негово неявяване - на зам.-министъра, по отношение на информацията за увеличение на цената на тока.

По-рано през днешния ден ПП-ДБ предложиха да се състои изключително съвещание другата седмица, на което да се изслушат ръководителя на КЕВР и министъра на енергетиката по отношение на нарастването на тока от 1 юли. Последва предложение от ГЕРБ и Движение за права и свободи такова да се състои още през днешния ден, с цел да не се губи още един ден от предизборната акция.

Въпреки първичното искане за такова чуване от ПП-ДБ, по-голямата част от групата липсва в зала.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР