Местен курорт беше преименуван на шега на Новата Москва, но

...
Местен курорт беше преименуван на шега на Новата Москва, но
Коментари Харесай

Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва

Местен курорт беше преименуван на смешка на " Новата Москва ", само че опасенията от колонизация не са на подбив

Индонезийският Бали е парадайс, и с изключение на хилядите австралийци, китайци и малайзийци, в последните години притегля и много руснаци. След началото на войната в Украйна броят на идващите и от Русия, и от Украйна в Бали скочи съществено. Някои от тях, изключително руснаци, напряко се преселват в райското кътче, а степента на колонизация беше онагледена в последните дни от постове в обществените мрежи.

На тях един от курортните градове на острова - Кангу, е показан в Гугъл Maps като Ню Москва.

Официално в картите, естествено, няма сходна смяна, само че изявленията провокираха полемика в Бали, където от известно време имат проблем с съветските гости.

Според полицията на острова става дума за зле премерена смешка. Реакцията на станалите вайръл постове беше толкоз мощна, че се наложи локалните управляващи да разпространят публично изказване, а от полицията оповестиха, че ще проверяват случая.

Потребители в обществените мрежи разясниха, че нашествието на руснаци е същото и в други региони на Острова на боговете, както е прочут още Бали. Един от коментиращите даже добавя " Само чакайте и целият остров ще се споделя Балинск ".

Сред по-острите са и мнения като " съветска анексия на Бали " и " Бали е колонизиран от Русия ".

От туристическия офис на острова обаче оповестиха, че не се тормозят от случката и припомниха, че на всички места по света има неофициални наименования като Чайнатаун и Малката Индия, а в столицата на Индонезия - Джакарта - и Кореятаун.

" Ако в Бали има наименование Ню Москва, няма значение, стига жителите на това място да съблюдават разпоредбите и регулациите, които важат в Индонезия, и да не предизвикват проблеми на локалната общественост ", разяснява пред локалните медии Тжок Багус Пемаюн, началник на туристическия офис на Бали.

За гневните реакции в обществените мрежи обаче има аргументи.

От началото на спора в Украйна броят на съветските жители, които посещават и даже остават дълготрайно на острова, е скочил фрапантно, изключително в региона на " преименувания " курорт Кангу, който от много време е прочут като " съветското село ".

Напливът важи и във връзка с голям брой планове за строителство и парцели, зад които стоят руснаци. Инвеститори от страната изкупуват земя, в това число и земеделска, и това води до напрежение сред локалните хора и чужденците в тази част на Бали.

Появяват се и опасения за колонизация от страна на руснаците, по тази причина и оповестяването на Кангу за Ню Москва е израз на развой, който тормози хората на острова. Те считат, че потребностите и желанията на задграничните вложители, в това число и руснаци, се слагат пред тези на локалните общности и културното завещание на Бали.

Настроенията против руснаците не са инцидентни.

През 2023 година имаше много гневни реакции поради неуважителното държание на туристи към нравите и обичаите на консервативния остров. Сред тях имаше и изцепки на руснаци, които бяха депортирани след голи фотоси в обществените мрежи тук-там, които локалните одобряват за свещени. 

Въпреки че хората от Бали показват злост най-много към напора на руснаци и даже украинци на известния остров, той си остава най-посещаван от туристи от Австралия, Малайзия, Сингапур и Китай.

Повечето от руснаците, които остават задълго на острова, употребяват или така наречен социо-културни визи, или тези за вложения.

Данните от министерството на туризма на Бали сочат, че преди войната множеството руснаци и украинци са оставали за 1-2 седмици, само че от 2023 година приблизително престоят им е над 90 дни.

Поведението на част от тези гости и растежът на туристите на острова доведоха до основаването на специфични сили на реда, които да се занимават с чужденци, които нарушават изискванията на визите си и да вземем за пример работят, въртят бизнес или се въвличат в противозаконни действия като приложимост на опиати.

Източник:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР