Заради войната в Украйна, Федералното министерство за икономическо сътрудничество и

...
Заради войната в Украйна, Федералното министерство за икономическо сътрудничество и
Коментари Харесай

Германия предоставя 40 милиона евро на Молдова

Заради войната в Украйна, Федералното министерство за икономическо съдействие и развиване на Германия ще даде по-голяма финансова поддръжка на Република Молдова, заяви в Берлин министърът, Свеня Шулце, представена от немския ефирен канал ZDF.

Германската помощ за развиване на Молдова ще бъде увеличена от 35 на 40 милиона евро в кратковременен проект. Наред с други неща, парите ще бъдат употребявани за подкрепяне на общините, които одобряват бежанци, и за разширение на обществената инфраструктура, като да вземем за пример учебни заведения или детски градини. Трябва да се насърчи и интеграцията на украинските стажанти в системата за професионално образование.

" Почти 100 000 бежанци от Украйна сега се намират в страната с 2,6 милиона поданици, която е една от най-бедните в Европа ", съобщи Шулце.

От всички страни, приемащи бежанци, Молдова даде заслон на максимален % украинци, които към този момент съставляват 4 % по отношение на личното ѝ население, и се бори със съществени стопански компликации, изясни тя, съобщи Нова ТВ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР