Пожар на известно хърватско пристанище избухна през нощта, като горят

...
Пожар на известно хърватско пристанище избухна през нощта, като горят
Коментари Харесай

Пожар на известно хърватско пристанище, горят яхти

Пожар на известно хърватско пристанище избухна през нощта, като горят яхти. Дотук най-малко 15 към този момент са на пепел, излиза наяве от репортажите на националната телевизия ХРТ. Тя се базира на информация от полицията в провинция Истрия, където се намира и пристанището Медулин.

То е напълно за яхти.

Полицията е получила сигнал за пожар на пристанището в 3:55 ч. сутринта. Досега са изгорели към 15 яхти, като няколко от тях са потънали. Пожарът към момента бушува.

Огънят се популяризира от една яхта на друга, до момента в който петнадесет пожарникари с четири противопожарни автомобила се борят със стихията.

Засега няма информация за потърпевши при пожара. Предполага се обаче, че броят на засегнатите яхти ще се усили.

Медулин се намира в южната част на полуострова Истрия в Хърватия. Обичайно е именуван върхът на Истрия поради местоположението си. Според пребояването от 2021, популацията е 6552 души, като единствено 2830 живеят в самия град.

Медулин е измежду дребните яхтени пристанища в страната и даже не съумява да се дореди до топ 5 от тях.

Най-отгоре в листата е Мандалина Марина, която се намира в Шибеник. Пристанището разполага с 440 кейови места, на които могат да се настанят плавателни съдове с дължина от 10 до 70 метра и оптимално прегазване от 5,5 метра. Марина Мандалина е дом на доста първокласни яхти. Разположена е на полуостров с аспект към морето, където се намират редица места за настаняване, курорти и заведения за хранене.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР