Трима полицаи бяха ранени, а 40 души - арестувани по

...
Трима полицаи бяха ранени, а 40 души - арестувани по
Коментари Харесай

Ранени полицаи и десетки арестувани при пропалестински протест в Лондон

Трима служители на реда бяха ранени, а 40 души - задържани по време на пропалестински митинг в Лондон нощес. Служителка на силите на реда е с тежко пострадване на лицето, откакто е била ударена с бутилка, хвърлена от стачкуващите, а другите двама служители на реда са по-леко потърпевши.
Прочетете още
Столичната полиция сподели, че има обвинен за хвърлянето на предмета, само че казусът към момента се проверява.

Протестът, проведен от няколко организации, измежду които и Групата за взаимност с Палестина (Palestine Solidarity Group), стартира към 18 ч. локално време и трябвашe да завърши в 20 ч., заяви полицията.

По-голямата част от събралите се сред 8000 и 10 000 души си потеглиха от площада пред двореца „ Уайтхол " без произшествия, написа Българска телеграфна агенция.

Група от към 500 души обаче остана и полицията предприе арести, с цел да ги разпръсне.

Органите на реда оповестиха, че някои задържани са оказали опозиция при задържането си, което е наложило потреблението на мощ. Групата стачкуващи, останала след позволения час на демонстрацията, се е пробвала да се насочи по улица „ Бридж " към метростанция „ Уестминстър ", само че разположените в региона ѝ полицейски кордони не позволиха по-нататъшното продължение на протестната демонстрация и тя беше дефинитивно разпръсната.

От изказване на полицията стана ясно, че органите на реда са навлезли измежду протестиращите малко преди 22 ч., с цел да задържат лицата, обвинени, че са организирали незразрешената част от митинга. Четиресет души са задържани за разнообразни провинения, в това число нарушение на Закона за публичния ред, възпрепятстване на придвижването по автомагистрала и набези против чиновници на службите за незабавна помощ.

Около 2 ч. тази заран всички протестиращи се разотидоха, а „ Бридж стрийт " беше отворена, заяви полицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР