За щастие България все още е много далеч от САЩ

...
За щастие България все още е много далеч от САЩ
Коментари Харесай

Ще стигнем ли американците? Българите трупат все повече лични оръжия

За благополучие България към момента е доста надалеч от Съединени американски щати по брой на оръжие на глава от популацията.

Там на 100 души се падат по 120 огнестрелни оръжия, което е част от концепцията за персонална цялост, но е и причина за огромния брой убийства.

В Съединени американски щати жителите притежеват 393 милиона оръжия, което е половината от общия брой огнестрелни оръжия в цивилни по света.

В България към този момент на 6,4 милиона население се падат 700 хиляди огнестрелни оръжия.

Близо 700 хиляди оръжия са регистрирани в службата за надзор на общоопасните средства в Министерство на вътрешните работи и макар намаляването на популацията те нарастват през последните години, съобщи " 24 часа ". А случаят с детето на Явор Божанков не е единствен през последните години. Последният сходен случай беше във Враца на 13 април. Тогава 11-годишно момче взе въздушната пушка на дядо си от двора и несъзнателно простреля в главата 2-годишното си братче.

Пневматичните оръжия се записват в Министерство на вътрешните работи, макар че няма процедура за позволение за притежанието им. Дядото стрелял с нея да гони гаргите.

Малкото дете бе оперирано в “Пирогов ” и лекарите три седмици се бориха за живота му в реанимацията на болничното заведение, изписано бе едвам преди дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР