Заради сериозното поскъпване на газа от КЕВР ще преразгледат цените

...
Заради сериозното поскъпване на газа от КЕВР ще преразгледат цените
Коментари Харесай

Чака ни сериозен скок на парното, топлата и студената вода

Заради сериозното повишаване на газа от КЕВР ще преразгледат цените на топлофикациите и те ще бъдат нараснали от 1 май. Прогнозата на асоциацията на топлофикационните сдружения е за междинен скок от 30%. Но окончателното решение ще е на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

След извършеното през днешния ден съвещание на Регулатора стана ясно, че газът нараства от началото на април, въпреки и доста по-малко от авансово оповестеното. Вместо с съвсем 60%, цената ще се увеличи с 13%. Окончателното решение ще бъде взето на закрито съвещание на 1 април.

В края на предходната година топлофикациите желаеха съществено повишение на цените, което бе редуцирано от предходното управление на комисията до междинен скок за страната от 16%, а за София – 30%. Тези нови цени не влязоха в действие, напомня bTV.

Според Асоциацията на топлофикациите, регулаторът би трябвало да направи доста съществени сметки. Цената на парното и топлата вода ще би трябвало да стъпи на прогноза за цената на газа, освен това за година напред.

Цените на ВиК услугите също ще бъдат преразгледани, само че те ще се трансформират евентуално от 1 юли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР