Заради натрупалия сняг има изключително висока лавинна опасност в планините.

...
Заради натрупалия сняг има изключително висока лавинна опасност в планините.
Коментари Харесай

ПСС предупреждава за висока лавинна опасност

Заради натрупалия сняг има извънредно висока лавинна заплаха в планините. За това предизвестяват от планинската избавителна работа, оповестиха от Българска национална телевизия.

Благовест Обецанов от планинската избавителна работа разяснява, че през последните три дни над 2000 метра е насъбрано снежна завивка към 80 см сняг като съобщи, че лавинната конюнктура във високите елементи е извънредно рискова. Той добави, че е имало доста спонтанни паднали лавини. Обецанов предлага да не се върви към високите елементи и отвън маркираните за ски писти.

Във връзка с ковид, кметът на Банско, Иван Кадев разяснява, че се е провело разширено съвещание обвързвано с епидермалната конюнктура като акцентира, че е пусната заповед, в която учебните заведения и детските градини, шефовете и медицинските да създадат здравен вход на училищата- където очевидно болните деца да бъдат спирани и връщани от учебно заведение. Кметът на Банско добави, че са прекратени всички културни събития и спортни надпревари, които предстоят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР