Заради комфорта си през лятото много хора си инсталират климатици,

...
Заради комфорта си през лятото много хора си инсталират климатици,
Коментари Харесай

Трябва ли да се откажем от климатиците, за да се борим срещу изменението на климата?

Заради комфорта си през лятото доста хора си конфигурират климатици, само че тяхното все по-често потребление покачва температурата на въздуха на открито и доста усилва потреблението на сила.

Според последния отчет на френската екологична организация Ademe, климатиците генерират близо 5% от излъчванията на CO2, свързани с производството на сила, което се обрисува като значим екологичен проблем в идващите години, заяви France Soir.
 Защо климатиците са рискови в жегата? Защо климатиците са рискови в жегата?
Експерт разкри за какво климатиците са рискови в жегата. Престоят в помещение с климатик в топлото време може да предизвика настинки и обостр...

Въз основа на резултатите от изследване измежду семействата и особено създаден инструмент за моделиране, изследването е оценило от климатиците и надлежно излъчванията на парникови газове от тях. Докладът предизвестява, че поради все по-честите и продължителни горещи талази пазарът на климатично съоръжение се е нараснал през 2020 година както при семействата, по този начин и при компаниите. Последиците за околната среда обаче са обилни.

Изследователите от дълго време се пробват да намерят способи за произвеждане на охлаждащи системи без замърсяващи газове, само че към този момент никой не е съумял да размени стандартните климатици. Повечето от тях, с цел да охладят въздуха, преди да го изхвърлят, употребяват газове с хладилен сътрудник, наречени хидрофлуоровъглеводороди, които обаче не са толкоз ефикасни, костват скъпо и са елементарно запалими. Все отново една дребна ирландска компания, Exergyn, твърди, че е намерила решение на казуса. В момента екипът й тества технология, която би имала потенциала да охлажда 15 до 20 жилището с разтвор въз основата на нитинол, примес от никел и исполин, който да всмуква топлинните излъчвания, отделяни от климатиците, с цел да ги охлади, преди да ги изхвърли на открито. Това е техника, която щади околната среда и в същото време е по-евтина.

Според Ademe измененията в използването, както и по-нататъшното софтуерно рационализиране на климатиците ще разрешат възстановяване на техните екологични характерности. От Агенцията предлагат ограничението на потреблението им до строго избрани часове през денонощието, деликатен избор на най-подходящата климатична система и постоянна поддръжка от експерт.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР