Заради енергийната криза и увеличаването на транспортни разходи, почивката в

...
Заради енергийната криза и увеличаването на транспортни разходи, почивката в
Коментари Харесай

Почивката в Гърция рязко поскъпва заради транспортните разходи

Заради енергийната рецесия и увеличението на транспортни разноски, почивката в Гърция внезапно нараства, оповестява електронното издание на гръцкия в. „ Та неа “. Изданието дава разбивка на разноските на четиричленно семейство за известни летни дестинации, като островите в Егейско море.

Данните демонстрират, че цената на разноските по напредването до дестинациите ще е три или четири пъти по-висока спрямо цената на престоя за семейство с две деца, като в изчисленията не се включва цената на храната.

Ако семейство избере за лятната си отмора остров Наксос, за една седмица то ще заплати малко над хиляда евро, в случай че пътува с транспортен съд, и близо две хиляди евро, в случай че избере пътешестване със аероплан, като цената за престоя се пресмята на към 406 евро. Бензинът за седемдневен престой на острова ще излезе близо 100 евро, като изчисленията са направени по отношение на цената на горивото към 1 юни.

При дестинация остров Родос се следи същото събитие – пътните разноски са три пъти по-високи от разноските за престой - 319 евро (престой) против 975,64 евро за пътешестване с ферибот и 1140,38 евро – със аероплан. В този случай бензинът за седемдневен престой на острова ще коства близо 140 евро.

Цените на фериботните билети непрекъснато порастват, означават представители на туристически отрасъл. Последно цената за транспорт на един автомобил е повишена от 70 на 105 евро.

Въпреки увеличените транспортни разноски, островите в Егейско и Йонийско море остават едни от най-популярните дестинации в Гърция. Очакванията са тази година туристите да бъдат на равнищата от преди пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР