Запознахме премиера с обстановката около атаката срещу информационните масиви на

...
Запознахме премиера с обстановката около атаката срещу информационните масиви на
Коментари Харесай

Горанов: 3% от данните на НАП са засегнати

Запознахме премиера с ситуацията към офанзивата против осведомителните масиви на Национална агенция за приходите. От съветски домейн е изпратено известие. Това сподели вътрешният министър Младен Маринов на брифинг след Съвета по сигурност на Министерския съвет, който министър председателят Бойко Борисов събра поради хакнатите сървъри на Национална агенция за приходите. " Информацията, която е изпратена до медиите, съответствува с информация на Национална агенция за приходите. Продължаваме да проверяваме, подхванати са ограничения за минимализиране на вредите. По предписание на премиера се правят инспекции в други институции дали има осъществен сходен достъп ", сподели още Маринов.

" Около 3 % от базата данни на Национална агенция за приходите е наранена. Изтекли са освен персонални данни, само че и данъчно-осигурителна информация ", сподели министърът на финансите Владислав Горанов. 

Премиерът Бойко Борисов свика Съвета по сигурност на Министерския съвет поради хакнатите сървъри на Национална агенция за приходите. 

Бази данни с милиони записи от сървърите на Национална агенция за приходите бяха публикувани през вчерашния ден от хакери. Тази заран вътрешният министър Младен Маринов удостовери, че става въпрос за хакерска офанзива. Подозренията са, че е проведена от Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР