Започва новият политически сезон. След 34-дневна ваканция, депутатите се връщат

...
Започва новият политически сезон. След 34-дневна ваканция, депутатите се връщат
Коментари Харесай

Започна новата сесия на парламента

Започва новият политически сезон. След 34-дневна почивка, депутатите се връщат на работа за първото пленарно съвещание от есенната сесия на Народното събрание.

Очаква се новата парламентарна сесия да мине и под знака на идните локални избори. Това най-вероятно ще бъде и един от акцентите в изявленията на водачите на парламентарните групи, които обичайно звучат в пленарната зала при откриването на новата сесия.

Очаква се водачите да очертаят целите си през новия политически сезон. Сред тях несъмнено ще бъдат приемането на бюджета за следващата година, приходите и тематиката сигурност.

В началото на пленарното съвещание в Народното събрание участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Президентът ще направи послание пред депутатите - към тях и към нацията.

Този парламентарен сезон стартира и с разделянето сред патриотите, което стартира в края на политическия сезон, директно преди лятната почивка. Това разделяне обаче ръководещите считат, че няма да повлияе на стабилността на държавното управление. Премиерът Бойко Борисов през вчерашния ден съобщи, че е получил увещание от водача на " Атака " Волен Сидеров, че партията му продължава да стои зад кабинета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР