Започна общото събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в

...
Започна общото събрание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в
Коментари Харесай

КРИБ прави промени в ръководството

Започна общото заседание на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Представителите на работодателската организация се събират за представянето на годишния доклад за активността на Сдружението за 2017 година. Освен това Управителният съвет на КРИБ ще направи финансов доклад за 2017-а. Ще бъде признат и бюджетът за тази година.

От дневния ред на общото заседание излиза наяве, че ще бъдат направени номинации за промени в състава на Управителния и Контролния съвет на работодателската организация.

Номиниран от "Хювефарма " ЕООД за член на Контролния съвет е Георги Милев. Той управлява КРИБ Перник и е подсилен от добричката конструкция. Другата номинация е на Зарина Генчева. Тя е препоръчана от "Билла България " ЕООД и е подкрепена от "Бранд Медия България " ЕООД.

Цели 15 са номинациите за нови членове на Управителния съвет на КРИБ. Личат имената на проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов от "Минстрой холдинг " АД, Доминик Хамерс от "Геотехмин " ООД, доктор инж. Боряна Манолова от "Сименс " ЕООД, Любомир Пейновски от "Клийнтех България " ООД, Атанас Добрев от ВИВАКОМ и Стоян Мавродиев от Българска банка за развиване АД.

"През миналия едногодишен регистриран интервал КРИБ е била извънредно дейна в ролята си на обществен сътрудник от страна на работодателите. След изборите през март 2017 година политическата конюнктура в страната се възстановява и остана относително спокойна, което се отрази позитивно на работата на тристранните препоръки за съдействие, на разговора сред обществените сътрудници и на процеса на продължение или начало на реализация на основни промени. Запазва се наклонността към стабилизиране на стопанската система и позитивен стопански напредък. Брутният вътрешен продукт бележи растеж от 3.9%, регистрира се понижаване на безработицата с 1.2 процентни пункта, нараснало е доверието в банковата сфера и финансовите институции. Основен мотор на стопанската система е растящото вътрешно ползване. През 2017 година директните задгранични вложения в страната нарастват, износът на артикули и услуги се усилва с 4.1%, а вносът с 5.1%. Липсата на квалифицирана работна ръка остава главен недостиг на пазара на труда " , регистрират от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР