Един 29-годишен мъж спокойно застрелва и разфасова двама приятели, заради

...
Един 29-годишен мъж спокойно застрелва и разфасова двама приятели, заради
Коментари Харесай

Брутално двойно убийство в София: Явор гръмна и разфасова приятелите си СНИМКИ

Един 29-годишен мъж умерено прострелва и разфасова двама другари, поради дълг от 23 000 лв.. Той е образован, обаятелен, само че постоянно протяга ръка към дрогата.

В компанията си е прочут с това, че постоянно няма пари. Никой обаче не допуска, че двама млади мъже ще изгубят живота си поради това, че в сложен миг за помогнали на своя палач.

На 14 септември 2011 година в София изчезва 27-годишният Явор Иванов. Приятелката и дядото му подават тъжба в полицията и той е разгласен за търсене. Две седмици обаче от него няма и диря.

На 26 септември вдън земя пропада и неговият прочут - Емил Даскалов. Той потегля на среща в столичния жк „ Надежда “, от която в никакъв случай няма да се върне. Мъжът има неприятно предусещане, само че все пак се съгласява да се види с Владимир Бошнаков, който му дължи пари и е заречен да ги върне.

СНИМКА1

Двойният убиец Владимир Бошнаков

Той е дебитор и на Явор, по тази причина Емил написа две писма – едно до приятелката си София Медникарова, друго – до приятеля си Любака, служител на реда. Заръчал им да ги отворят, в случай че изчезне или с него се случи най-лошото.

Малко преди съдбовната среща пратил на София есемес с точния адрес на Владимир. В писмата казвал, че отива там, откъдето Явор не се е върнал.

След това телефонът му замлъква. Притеснената му другарка незабавно подава сигнал в районното, демонстрира и писмата. Ден по-късно пред блока на Владимир стопира патрулка, от която слизат двама служители на реда.

В същото време от входа излиза гол до кръста мъж. Униформените питат за Владимир Бошнаков, а той общително дава отговор, че е пред тях и пита с какво може да им помогне.

СНИМКА2

Килърът примамил жертвите в дома си в блок в жк „ Надежда “

Владимир резервира цялостно хладнокръвие и с нищо не демонстрира, че се тормози, макар, че в черни чували в дома му бил нарязаният мъртвец на Емил.

След като бил задържан и притиснат от доказателствата, Владимир продължавал да твърди, че не е умъртвил приятелите си. Малко по малко обаче истината става ясно.

До жестоката кланица се стига поради банална причина – пари, които Бошнаков не желал да връща на Явор и Емил. От единия той взел 7000 лева, от другия – 16 000 лева

Осигурявал си разточителен живот на какъвто бил привикнал, както и кокаин. Тримата били от една компания.

Явор и Емил споделили с Владимир, че имат някой и различен лев от продадени парцели и той незабавно изискал пари назаем. Оказало се обаче, че не може да ги върне и почнал да заобикаля срещи с приятелите си.

Те обаче упорствали да получат парите си и Бошнаков решил да се отърве от тях. Първо поканил Явор в „ Надежда “ - да го почерпи и да върне дълга.

Когато вратата хлопнала зад тила на госта, Владимир изчакал той да му обърне тил, измъкнал законния си „ Глок “, опрял го в тила на жертвата и дръпнал спусъка. След това замъкнал тялото в банята, където го разфасовал.

СНИМКА3

Явор умерено отишъл на среща с Владимир, без да подозира какво го чака

„ Чух мощен тон като изстрел, след това като че ли някой влачеше нещо тежко. В продължение на час-два се чуваше бръмчене като от моторен трион “, ще си спомнят в показанията си съседите.

Като завършил с тялото, Владимир го натоварил в багажника на кола и отпрашил към пернишкото с. Дебели лаг, където живеела баба му. В безлюдна околност стоварил останките, струпал върху тях дърва, полял ги с бензин и запалил кладата. Главата на жертвата отнесъл в другия завършек на землището и я захвърлил.

„ Още не мога да допускам, че има такова самообладание. Нарязал внука ни на части, а след това ни закара до полицията.

И ни обясняваше по пътя: „ Спокойно, шефът на Второ РПУ ми е другар. Ще му кажа да почнат да го търсят незабавно, несъмнено някой го е отвлякъл.

Избягваше да ни огледа в очите, само че по нищо не личеше, че единствено доскоро... “, през сълзи споделя по-късно дядото на Явор.

Владимир изчакал 2 седмици и като видял, че никой не го подозира, пристъпил към ликвидирането и на Емил. По познатата скица го поканил на посетители, прострелял го и разфасовал натрупа, който оставил в черни чували в дома си. Решил да ги изхвърли на идващия ден, а преди този момент да разпусне с малко кока.

Когато след часове служителите на реда разкрили останките в жилището му, Владимир обяснил, че някой му ги е подхвърлил. Даже дал и „ диря “ - че може би това са лихвари, на които убитият дължал пари. Дори се престорил, че приказва по телефона с тях.

Но по-късно направил груба неточност – споделил, че „ незнайните “ лихвари му споделили къде е тялото и на Явор, и закарал служителите на реда в Дебели Лаг. По пътя споделил злокобни елементи.

Посочил точното място, на което изгорил Явор. За главата обаче не споделил.

При разпитите Владимир Бошнаков не се признава за отговорен и не дава пояснения макар многочислените доказателства, събрани против него. Намерени са и двата револвера, които той употребявал при убийствата. В дома и в автомобила му е открита кръв от жертвите, пред блокът му е открита колата на Емил.

Сред доказателствата са моторен трион и изострен като бръснач ловен нож.

Тройната съдебномедицинска експертиза е безапелационна, че Бошнаков е вменяем, може да носи наказателна отговорност и е образован над приблизително равнище. Той е приключил финанси в Нов български университет.

Заради дрогата обаче, затъва в задължения, непрестанно проси пари от компанията, в която е дружно с жертвите си. Десетки негови познати и съседи дадоха показания против него по време на следствието и правосъдния развой. 

В съда по нищо не личало, че се разкайва

Двойният палач ще изгние зад решетките

През април 2013 година Софийският градски съд призна двойния палач за отговорен и го осъди на пожизнен затвор без право на подмяна. Присъдата бе доказана от Софийския апелативен съд.

Върховният касационен съд отхвърли жалбата на Владимир Бошнаков и постанови, че решенията на двете инстанции са верни. Върховните съдии бяха безапелационни, че няма съображение за анулация на неоправдателните правосъдни актове на първите две инстанции, респективно за връщане на делото за ново разглеждане.

Няма позволени и нарушавания при разглеждането на делото.

Така те потвърдиха дефинитивно най-тежкото наказване за жестокия двоен палач. Владимир Бошнаков ще излежи присъдата си при специфичен режим, като би трябвало да изплати и общо 420 000 лв. компенсации на роднините на жертвите си.

По време на правосъдния развой Владимир Бошнаков с интерес следеше показанията на очевидците, само че по този начин и не пожела да направи коментар по делото. По нищо обаче не личеше, че се разкайва.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Явор Иванов Емил Даскалов убийство дълг дрога двойно убийство Владимир Бошнаков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР