Запалени читатели ще отбележат националния празник 3 март с благотворителен

...
Запалени читатели ще отбележат националния празник 3 март с благотворителен
Коментари Харесай

Благотворителен книжен базар на 3 март помага на ученици да се срещнат с писатели

Запалени читатели ще отбележат националния празник 3 март с благотворителен хартиен базар . Инициативата е на екипа на уеб страницата „ Аз чета “, като набраните средства ще бъдат в поддръжка на почналата през есента на 2017 година акция „ Писател назаем “. Тя среща възпитаници от горните класове със модерни български създатели в час по литература, а задачата на уредниците е да създадат 100 такива срещи в границите на актуалната образователна година.

Базарът ще се организира в „ Читалище.то “ на ул. „ Лавеле “ 11 в София, където сред 10:00 ч. и 16:00 ч. на националния празник посетителите ще могат да закупят подбрани книги на алегорични цени от 2, 5 и 10 лв..

„ Книгите, от които ще можете да избирате, са предоставени като подаяние от екипа на „ Аз чета “ и наши другари. Подбрали сме най-вече нови издания, които са ни донесли доста щастливи моменти и имаме вяра, че могат да зарадват и вас “, споделя Милена Ташева, един от редакторите в уеб страницата и абстрактен подстрекател на „ Писател назаем “.

Досега в границите на акцията са извършени над 30 срещи с възпитаници от гимназиалния курс с присъединяване на известни български създатели като Мария Донева, Александър Секулов, Илиян Любомиров, Веселина Седларска, Марин Трошанов, Елка Стоянова, Александър Шпатов, Десислава Николова, Александър Чобанов, Христо Раянов и други Те са изцяло безвъзмездни за учебните заведения, а акцията поема всички разноски по провеждането посредством финансиране от спонсори и дарения.

Пълният лист с създатели и идни срещи може да бъде открит на формалния уебсайт на самодейността Pisatelnazaem.com.

Част от създателите ще бъдат и в „ Читалище.то “ на 3 март, с цел да се срещнат с искащите да поддържат „ Писател назаем “. Освен с пазаруване на книги от благотворителния базар, това може да се случи и с самостоятелни и месечни дарения през PayPal.

Това е вторият хартиен базар, проведен от най-големия уебсайт за книги и четене у нас „ Аз чета “. На първото такова събитие през април предходната година бяха събрани малко повече от 1000 лева в поддръжка на плана „ Пътуващите сандъчета “ на Фондация „ Детски книги “ и Българската библиотечно-информационна асоциация.

„ Писател назаем “ е акция на най-голямата профилирана медия за книги и четене в България „ Аз чета “. bTV е медиен сътрудник на самодейността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР