Вероятно повечето жени мият косата си както всички останали -

...
Вероятно повечето жени мият косата си както всички останали -
Коментари Харесай

Малката тайна при измиването на косата

Вероятно множеството дами мият косата си както всички останали - първа е главната стъпка с шампоан, след което идва ред на нанасянето на еликсир. И това, несъмнено, е изцяло обикновено и вярно - най-малко съгласно обичайния метод.
Прочетете още
Има обаче и различен способ при измиването на косата, с който тя става по-мека, гладка и блестяща. Той също включва само двата съществени продукта - шампоан и еликсир, само че се разграничава по реда на нанасянето им.

При този метод първо започваме с еликсир, а по-късно измиваме косата с шампоан. Той е изключително подобаващ за хора със суха и повредена коса, склонна към раздробяване.



Щом влезем под душа, първата ни стъпка е да нанесем балсам само по дължините и краищата на косата, като заобикаляме корените и скалпа. По този метод сътворяваме " защитен филм ", с който предпазваме косъма от изсушаване, както и от навлизането на по-тежките съставки на шампоана, пише Vogue.
 След това идва ред на шампоана. Разпенваме малко количество в дланите си и го разпределяме в корените. Добре е да наблегнем на зоните над и зад ушите, както и задната част на главата към врата, защото те постоянно остават подценени и водят до по-бързото омазняване на косата. После изплакваме шампоана и още веднъж разпределяме малко еликсир по дължините и краищата на косата. Оставяме го да подейства към минута, по-късно изплакваме още веднъж усърдно, като за спомагателен искра е добре да бъде с по-хладка вода. Отцеждаме деликатно косата, след което я подсушаваме и стилизираме както избираме.       Източник: lifestyle.bgСнимки: iStock 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР