Западът използва методите на дипломатическия терор срещу развиващите се страни,

...
Западът използва методите на дипломатическия терор срещу развиващите се страни,
Коментари Харесай

Лавров: Западът използва методите на дипломатическия терор

Западът употребява методите на дипломатическия гнет против разрастващите се страни, тъй че на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации беше призната антируска резолюция, която осъжда анексията от страна на Русия на украинските области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

Тезата е на съветския външен министър Сергей Лавров, който в изявление за Първи канал разяснява резолюцията на Организация на обединените нации и обстоятелството, че на своя страна Русия съумя да притегли единствено още четири страни, цитира news.bg.

По думите на Лавров, Западът нахално и безпардонно извива ръце и заплашва с всевъзможни санкции разрастващите се страни.

Сергей Лавров е уверен, че единствено посредством дипломатически гнет и закани, Съединени американски щати са съумели да си обезпечат резултата. Руският външен министър назовава и неистина изказванията на Съединени американски щати, че Вашингтон не е убеждавал никого по какъв начин да гласоподава.

В сряда Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция по отношение на анексията на ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонска област, както и по отношение на обстановката в Украйна. 143 страни гласоподаваха в нейна поддръжка, 5 бяха срещу - Русия, Беларус, КНДР, Никарагуа и Сирия.

Въздържаха се 35 страни, измежду които Китай, Индия, Южна Африка, Армения, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР