Заместник областният управител Николай Абрашев откри Заседание на Областния съвет

...
Заместник областният управител Николай Абрашев откри Заседание на Областния съвет
Коментари Харесай

Заседание на Областен съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси

Заместник регионалният шеф Николай Абрашев откри Заседание на Областния съвет за съдействие по етнически и интеграционни въпроси, което се организира в зала „ Плевен ” на Областната администрация. Във форума участваха представители на общините от региона, Регионално ръководство на образованието, Дирекция „ Социално подкрепяне ”, Областна дирекция „ Земеделие ”, отдел „ Култура и туризъм ” в Община Плевен, Министерство на вътрешните работи, шефове на образователни заведения.

Анита Григорова – основен специалист в Областната администрация в детайли изложи проблемите, свързани с етнически и интеграционни въпроси в района.

Акцентите в последвалата полемика бяха сложени върху нуждата образованието на уязвимите ромски възпитаници да стартира допустимо най-рано посредством включването им в равнопоставени, финансово и физически налични и приобщаващи услуги за грижи в ранна детска възраст. Обсъдена беше опцията от по-засилена интензивност от страна на кметовете при построяването на мрежа от обществени услуги и по-тясно съдействие с просветителните институции във връзка с дейностите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст.

Необходимо е да се актуализират общинските проекти по отношение на правенето на новия Национален проект за деяние, обхващащ интервала 2024 – 2027 година за осъществяване на Националната тактика на Република България за тъждество, приобщаване и присъединяване на ромите 2021 – 2030 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР