Олимпийската шампионка по спортна гимнастика от 1992 година, Оксана Чусовитина,

...
Олимпийската шампионка по спортна гимнастика от 1992 година, Оксана Чусовитина,
Коментари Харесай

Оксана Чусовитина ще пропусне Париж 2024

Олимпийската шампионка по спортна гимнастика от 1992 година, Оксана Чусовитина, няма да взе участие на Игрите в Париж това лято. 48-годишната спортистка, която съставлява Узбекистан, има дългогодишна кариера и се приготвяше за своята девета Олимпиада.

Чрез известие в Инстаграм именитата гимнастичка съобщи, че ще пропусне огромния състезателен конгрес заради травма.

" Скъпи мои другари, почитатели и всички, които обичат гимнастиката, за жалост, имам тъжна вест за вас. Вчера, по време на подготовка на азиатското състезание, което се организира в Ташкент и е подготовка за Олимпиадата в Париж, се контузих, до момента в който се състезавах на земя. Няма да мога да вземам участие и съм доста смутена, тъй като се подготвях за това съревнование отдавна ", разгласява Чусовитина.

Оксана Чусовитина е една от най-невероятните настоящи спортистки в света. Тя става международна шампионка в спортната гимнастика като част от националния тим на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, след което печели злато на Олимпиадата през 1992, в отборната конкуренция, с тима на Общността на самостоятелните страни. По-късно животът ѝ се стича по този начин, че стартира да пази цветовете на Узбекистан, печели шест медала, включително и злато на Световно състезание.

Състезава се за Германия на Олимпиадата в Пекин, когато към този момент е на 33 години, като печели сребърно отличие. След това още веднъж се връща в Узбекистан и продължава с достиженията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР