Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри 39-та регионална среща на

...
Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри 39-та регионална среща на
Коментари Харесай

Вредните храни и недостатъчното движение са проблемите на децата в Югоизточна Европа

Заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова откри 39-та районна среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа. Тази година тематиката е отдадена на здравето измежду децата и младежите в Югоизточна Европа. България пое ротационното председателство на Здравната мрежа.

„ Здравето на децата и младежите е главен приоритет в програмата на българското държавно управление, защото това е инвестиция в бъдещите генерации и просперитета на страната “, съобщи заместник-министър Светлана Йорданова пред делегатите на срещата.

Употребата на нездравословни храни, алкохол, цигари и незадоволителното придвижване са измежду главните проблеми при децата от Югоизточна Европа. „ Ако в този момент стартираме да вършим нещо за здравето на нашите деца, за храненето им, за ограничение на тютюнопушенето, резултатите ще ги забележим след 10-15 години “, съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Участниците в 39-та районна среща на Здравната мрежа бяха безапелационни, че от най-ранна възраст децата би трябвало да бъдат обучавани на здравословен метод на живот. Ръководителят на Секретариата на Здравната Мрежа доктор Мира Дашич даде за образец Черна гора, където за най-малките възпитаници има час по здравословен метод на живот.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР