Заместник-министърът на външните работи Румен Александров определи Конференцията за бъдещето

...
Заместник-министърът на външните работи Румен Александров определи Конференцията за бъдещето
Коментари Харесай

Бъдещите политики на ЕС трябва да допринесат за преодоляване на различията

Заместник-министърът на външните работи Румен Александров дефинира Конференцията за бъдещето на Европа като отлична опция за упорит продан на отзиви, изключително с оглед превъзмогване на пандемията от COVID-19 и създаване на потенциал за резистентност към бъдеща рецесия, както и за образуване на бъдещето на идващите генерации.

Румен Александров взе участие през днешния ден в пленарно съвещание на Конференция за бъдещето на Европа, която се организира посредством видеоконферентна връзка. " Очакваме структуриран спор, учреден на стратегическата стратегия, и фокусиран върху тематики с на практика измерения, върху които бихме могли да реализираме действителна добавена стойност. Надяваме се упованията на жителите ще бъдат взети поради по най- ефикасния метод. Бъдещите политики на Европейски Съюз би трябвало да допринесат за превъзмогване на разликите сред държавите-членки и да доведат до по-голяма кохезия сред тях, като по този метод създадат Европейски Съюз по-силен и по-устойчив‘‘, съобщи заместник-министърът, представен от Министерство на външните работи.

Той добави, че България интензивно разпространява цифровата платформа на национално равнище и възнамерява календара на събитията в тясно съдействие със заинтригуваните страни. Въз основа на опита, насъбран от консултациите с европейските жители, нашите старания ще бъдат ориентирани към провеждането на конференцията по най-приобщаващ и наличен метод, в това число посредством включване на националните парламенти и всички пластове на обществото, изключително младежите. " Приветстваме концепцията за включването на Западните Балкани в работата на Конференцията, защото това ще даде опция на нашите сътрудници да се ангажират по-тясно с бъдещия дневен ред на Европейски Съюз ", сподели заместник-министър Александров.

В пленарните съвещания вземат участие общо 433 представители от Съвета на Европейски Съюз, Екологичен потенциал, Европейска комисия, националните парламенти, Европейския стопански и обществен комитет, Комитета на районите, обществените сътрудници и жителите. Съветът на Европейски Съюз има 54 представители, по двама от държава-членка. Конференцията за бъдещето на Европа бе публично открита на 9 май т. година и се чака да доближи до изводи до пролетта на 2022 година, по време на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Целта е европейските жители да имат водеща и дейна роля в определянето на целите на Съюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР