След тежката катастрофа с две жертви насред ПловдивПри 200 км/ч

...
След тежката катастрофа с две жертви насред ПловдивПри 200 км/ч
Коментари Харесай

Изчисляват по видеозапис скоростта на джипа

След тежката злополука с две жертви посред Пловдив
При 200 км/ч “Рейндж Ровър ”-ът минал към 58-59 метра за 1 секунда 

Няма и сантиметър спирачен път

Камери от уличното видеонаблюдение в Пловдив снимали преминаващия джип “Рейндж Ровър ” секунди преди да катастрофира и да се разцепи на две.

Както писа “Труд news ”, при тежката злополука в 3,30 ч в понеделник починаха 21-годишният водач Кристиан Екмекчиян и пътуващата до него Теодора Николова (20 г.). В болница “Св Георги ” и през днешния ден лекарите продължиха да се борят за живота на 22-годишните Николета У. и Иван П., които били на задната седалка. В ортопедията се възвръща и пожарникарят Димитър Галчев (56 г.), ранен при рухването на едно от дърветата, изкоренени от джипа.

Джипът се е движел по централния пловдивски бул. “Руски ”, ремонтиран за последно през 2018 година По него от този момент няма дупки или особени неравности, само че бил влажен, тъй като малко преди нещастието валял дъжд. Камерата на последното кръстовище с бул. “6-ти септември ” снимала джипа и по записа специалисти ще дефинират с акуратност скоростта му, само че предварителните им изводи са, че тя сигурно е над 150 км/ч, джипът е ускорявал и може би към мига на удара е била към 200 км/ч. На платното не е открита следа от нито един сантиметър спирачен път.

“Ако караме с 200 км/ч, минаваме 58-59 метра за 1 секунда. При водач с естествен мозък реакцията е 1,2 секунди при дадени условия, което значи, че излизайки от уличното платното лидерът на джипа въобще не можел да реагира ”, изясни рали първенецът Костадин Щерев. Според него гумите на ровъра също са били несъответствуващи за толкоз висока скорост на мокрия път. “Ако аз трябваше да мина с такава скорост и при тези условия оттова, би трябвало ми към една седмица за тренировки, като обърна особено внимание на амортисьорите и гумите ”, добави Щерев.

За сина на колежката
Проверяват КАТ-Пловдив дали са рязали точки


Загиналият Кристиан Екмекчиян

В КАТ-Пловдив тече инспекция дали при 16-те санкции на Кристиан Екмекчиян вярно е прилагана наредбата за лишаване на контролните точки. Съмненията идват от това, че починалият юноша е наследник на колежка от отдел “Регистрация на коли ”. Кристиян има брошура от 2021 година и в този момент се сверяват точните дати на 5-те му акта, четири от които са за каране без колан. За това нарушаване се отнемаха по 6 точки до април 2023 година, а след това - по 10 точки. Като млад водач за първите 2 години той е имал 26, а не 39 точки, само че през същата 2023 година автоматизирано е получил още 13.

Също през днешния ден стана известно, че караният от него безценен и мощен джип “Рейндж Ровър ”, създаден през 2019 година, е бил взет чартърен от софийска компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР