Тейлър Фриц беше напът да изпусне един наглед спечелен мач,

...
Тейлър Фриц беше напът да изпусне един наглед спечелен мач,
Коментари Харесай

Фриц за успеха над Григор: Бях много по-спокоен и хладнокръвен под напрежение от обикновено

Тейлър Фриц беше напът да изпусне един привидно извоюван мач, откакто Григор Димитров се бореше с всички сили и измъкна триумфа в тайбрека на втория сет, спасявайки мачбол, само че след това международният номер 13 беше доста по-свеж в решителната част и съумя да надиграе най-хубавия български тенисист. Американецът показва забележителна психическа резистентност, отразявайки всички 11 точки за пробив пред българина и в последна сметка ще дебютира в 1/4-финалите на Мастърса в Рим, а ето какво показа щастливият победител.

" Честно казано нормално съм доста по-напрегнат и стегнат в сходни мачове и обстановки, само че през днешния ден се усещах извънредно спокоен. Условията бяха тежки, тъй като слънцето се движеше от самото начало и тъкмо в тайбрека за пръв път ми се наложи да поднасям против него, което докара до двойната неточност " - разяснява Фриц безкрайния тайбрек на втория сет, който продължи 24 точки.

" Имах отлична опция да затвория мача във втория сет, посрещайки втория му сервис, само че той го насочи с ниска скорост в тялото му и реализирах прекомерно рано контакта с топката, до момента в който се пробвах да избягам от нея. Лесно би било да се върна към всички тези пропуснати благоприятни условия и да мисля за тях през цялата трета част, единствено че свърших добра работа в това отношение и незабавно оставих въпросното разиграване зад тила си.

„ Понякога се чувстваш доста добре и съм невъзмутим напрегнат, а различен път е тъкмо противоположното.  Тези усещаният идват и си отиват, а както към този момент загатнах, то през днешния ден се усещах доста спокоен през целия мач. Истината е, че ми лиши доста време, до момента в който се реша да играя на всички клей шампионати. Знаете, че множеството американци не са почитатели на тази настилка и някои идват в Европа само за Ролан Гарос.

Преди и аз съм разсъждавал по този метод, само че разбрах, че няма по какъв начин да бъда топ състезател, в случай че не играя добре и на тази настилка. Тук имаме три Мастърса и шампионат от Големия шлем, тъй че тази част от сезона е в действителност значима за мен " - описа американецът за безгрешната си игра напрегнат и страхотния си напредък през последната година на червени кортове.

Източник: ATP

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР