Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев не смята, че има

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев не смята, че има
Коментари Харесай

Според Георг Георгиев Миталов не е санкциониран заради Русия

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев не счита, че има връзка сред глобата на Съединени американски щати против арбитър Андон Миталов и факта, че магистратът е пуснал някогашния народен представител Николай Малинов в Москва. " България не е фронтова линия сред Съединени американски щати и Русия ", сподели той през днешния ден пред БТВ.

До сряда, до момента в който името му бе обявено от държавния секретар Помпео, Миталов бе безусловно незнаен за необятната аудитория. После стана ясно, че той е пуснал обвинявания в шпионаж Малинов да пътува до съветската столица, с цел да получи орденп " Дружба " от президента Владимир Путин. И точно към това решение на съдията се въртят хипотезите за възбраната той и фамилията му да не могат да влизат в Съединени американски щати. " Не имам вяра някой от чужбина да има чак толкоз огромен пръст за това, което се случва ", сподели обаче по тематиката Георгиев. Официално Съединени американски щати считат Миталов за забъркан в корупция, само че до момента не са съобщили детайлности.

" Санкциите на Съединени американски щати против българско длъжностно лице не са интервенция във вътрешните работи на България ", сподели още Георгиев.  " Този акт няма негативен знак за България. Той е част от нашето взаимоотношение със Съединени американски щати в битката против корупцията ", разяснява Георгиев. На въпрос за какво Съединени американски щати имат данни за закононарушения от български арбитър, а у нас няма, той съобщи, че евентуално става дума за разлики в метода на работа. " Не имам вяра да не получим никакъв отговор на нашето питане, само че не мога да предположа каква информация ще ни дадат ", добави зам.-министър относнно данните, които Съединени американски щати вероятно ще ни дават.

Георгиев съобщи за проблема с Васил Божков, че България и ОАЕ нямат контракт за екстрадиция. Всеки случай се решавал настрана. " Надявам се на база документите, които ще изпратим, че ще се вземе положително решение ", сподели Георгиев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР