Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри семинар, организиран

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри семинар, организиран
Коментари Харесай

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри семинар

Заместник-министърът на младежта и спорта Диана Иванова откри семинар, проведен от ММС по план „ Споделяне на положителни полезности посредством усилване ролята на съдиите – SPORT4RULES “ по Програма „ Еразъм + “.

В събитието взеха присъединяване преподаватели от 18 учебни заведения от цялата страна и студенти от Национална спортна академия “Васил Левски ”. Целта на плана е да насърчи построяването на просвета срещу насилието в спорта, въз основа на разглеждането на характерната роля на съдията.
В рамките на образованието участниците имаха опция да дискутират създаването на дейности, които да повлияят позитивно на другите форми на принуждение и нетолерантността в спорта. Засегнат беше и въпросът за разпространение ролята на съдиите в учебно заведение посредством основаване на приспособено образование, което да разреши на децата да изпитат и схванат двойната роля на играч/съдия, както и да се дават на учителите принадлежности, които да подкрепят използването на този нов метод. Под формата на игрови способ бяха онагледени методите за образование в децата на просвета на почитание към разпоредбите.
“Обучителните стратегии, основани по плана, показват главните полезности в спорта и качествата, които би трябвало да има спортният арбитър, като информационни умения, отговорност, приемливост, умения за разрешаване на спорове. В актуалните условия, когато учебното заведение се утвърждава като център на културния и обществен живот за младежите, казусът за възпитаването на полезности може да откри решение както във формалното обучение, по този начин и в извънкласните занимания със спорт. Убедена съм, че нищо друго в живота не разрешава на децата да изградят позитивни черти в своя темперамент по този начин, както спортът ”, зави зам.-министър Диана Иванова при откриването на събитието.
Поздравления към участниците в семинара насочиха зам.-ректорът на Национална спортна академия “Васил Левски ” проф. Татяна Янчева, даканът на факултет “Спорт ” на Академията проф. Красимир Петров, ръководителят на катедра “Теория на физическото образование “ на НСА доцент Тодор Маринов и ръководителят на катедра “Спортни игри и планински спортове ” на Софийския университет “Св. Климент Охридски ” проф. доктор Георги Игнатов.
По плана „ Споделяне на положителни полезности посредством усилване ролята на съдиите – SPORT4RULES “ ще бъдат направени шест продукта. Един от тях е игрова-тренировъчна стратегия, предопределена за възпитаници до 8 клас, ориентирана към съчетаване на образованието за съдии и образованието по физическо образование и спорт. Ще бъде осъществена и стратегия за попечителство за бъдещи съдии, която има за цел да подкрепи кариерното им развиване. Като резултат от плана ще бъдат събрани и споделени положителни практики, свързани с битката против насилието в спорта, създадени от организации от разнообразни спортове.
Координатор на плана е Италианската федерация по волейбол, а партниращите организации са Международната федерация на съдиите, Олимпийския комитет на Босна и Херцеговина, Хърватската федерация по волейбол, Турската федерация по волейбол, Италианската тенис федерация, Френската баскетболна федерация и Университета на Севиля.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР