Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова присъства на официална церемония по

...
Заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова присъства на официална церемония по
Коментари Харесай

България и Румъния засилват икономическото си сътрудничество

Заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова участва на публична гала по учредяването на български клон на румънската бизнес организация "Върховен съвет на европейския бизнес ".

"Днешното събитие е следващото доказателство за разрастване на огромния стопански капацитет сред двете страни, " съобщи заместник-министър Иванова и акцентира, че сред България и Румъния е налице чудесно съдействие, превръщащо двустранните връзки в предпочитани.

Основната активност на "Върховен съвет на европейския бизнес " е обвързвана с построяването на контакти сред бизнеса и публичните организации в Европейския съюз. През последната година приходите на членовете на организацията са се повишили общо с над 49 млн. евро, заяви пресцентърът на Министерство на стопанската система. Организацията прави своята активност в Румъния, България, Гърция и Турция, като в интервала 2019-2022 година се чака да бъдат разкрити нейни офиси в още 9 страни.

По данни на Българска народна банка румънските вложения в България през 2018 година са в размер на 7.7 млн. евро, като означават растеж от 6.8%, а двустранният стокообмен надвишава 4.6 милиарда евро. По думите й упованията и на двете страни са през актуалната година да се отчетат нови по-високи стойности. Иванова показа данни, съгласно които българският експорт за Румъния за миналата година е имал растеж от 10.2%, възлизайки на стойност 2401 милиарда евро. Вносът е бил в размер на 2206 милиарда евро и също отбелязва нарастване от 3.4%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР