Поиска да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го

...
Поиска да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд го
Коментари Харесай

Контрабандистът Марин Димитров предложил шестцифрена сума, за да си назначи полицейски шеф

Поиска да излезе от ареста, само че Софийският апелативен съд го остави зад решетките

Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, с цел да бъде назначен Венцислав Кирчев за началник на Главна дирекция " Национална полиция ", съгласно показания на скришен очевидец. Това стана ясно в правосъдната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинявания за присъединяване в контрабанда и скандалното дело по ОПГ в митниците, заяви " Фокус ".

Обвиненият в контрабанда Марин Димитров и юристът му Любомир Таков желаеха той да излезе от ареста, само че Софийският апелативен съд го остави зад решетките.  

След съвещанието на съда прокурор Стоян Лазаров разясни: " Показания на скришен очевидец сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, с цел да бъде назначен Венцислав Кирчев за началник на Главна дирекция " Национална полиция ". Той свидетелства, че обвиненият Марин Димитров е взел участие в контрабандни канали. Това му е служебно известно като шеф на ОДМВР-Хасково за времето, до момента в който е бил подобен. В поддръжка на неговите думи са и фотоси, откри в телефона на сина му, на които са татко и наследник, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан ".

На въпрос на кого са предлагани парите, прокурор Стоян Лазаров посъветва публицистите да се извърнат към сътрудниците му от Софийска градска прокуратура, които се занимават с разследваното.

" Има разпит на очевидец с загадка идентичност, който беше представен от от сегашния правосъден състав при обосноваването на обоснованото съмнение ", посочи Лазаров на журналистически въпрос по отношение на това дали има нови доказателства. 

В зала се чу към този момент за очевидци номер 14-и и 17-и, само че прокурорът не можа да бъде съответен тъкмо какъв брой досега са тайните очевидци. 

Според прокурор Илия Точев, Марин Димитров е правил контакта и връзката сред български и непознати жители, с цел да минават ТИР-ове с незаконни цигари през контролните пропускателни пунктове Капитан Андреево, Калотина и Лесово. Поддържал и контакти с митничари и граничари, като от години и татко, и наследник Димитрови са поддържали връзки с Паскал.

Показанията на скришен очевидец номер 17 и скришен очевидец номер 14, сочат, че Марин Димитров е познавал и запознавал с други лица Никола Николов - Паскал, както и че е търсил хора за връзка за реализирането на канали за гладко прекосяване на контрабанда. Включително и с лица на висши държавни длъжности като обвинените по делото Петя Банкова и Живко Коцев.

На 20 април Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража " за Марин Д. откакто одобри, че има задоволително данни за съпричастност към ОПГ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР