Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров поздрави

...
Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров поздрави
Коментари Харесай

Зам.-кметът Петров откри планетариума в Асеновград

Заместник-кметът по филантропични действия в Асеновград инженер Петър Петров поздрави персонално екипа на градска библиотека „ Паисий Хилендарски ”  във връзка откриването на Планетариум.

„За мен е наслаждение да участвам на това събитие. Щастлив съм, че Градска библиотека продължава да се развива, като вкарва най-новите и модерни технологии, за да притегли интереса на дребни и огромни. Позволете ми от името на кмета на община Асеновград лекар Христо Грудев и от свое име да поздравя целия екип за инициативността и за желанието за развиване. Надявам се, че всички дребни асеновградчани ще следят с интерес актуалните прожекции и ще съумеят да открият доста нови светове в нашата галактика ”, сподели пред присъстващите Петров.

Припомняме, че Планетариумът е доставен от Япония и е закупен със средства от премия на фондация „ Снежана Янева ” от състезанието за новаторска библиотека. Изображението на обектите се проектира на тавана в залата, отдадена на творчеството на Коста Форев. Ръководството на Градската библиотека в Асеновград показва, че Планетариумът дава опция да се стартира нова активност за работа с деца, ориентирана към астрономията. Целта на „ Пътешествие във вселената ” е да предизвика интереса на дребните гости към проучване на галактическите обекти и феномени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР