Заместник-главният прокурор и заместник-министър на правосъдието на САЩ Род Розенстайн,

...
Заместник-главният прокурор и заместник-министър на правосъдието на САЩ Род Розенстайн,
Коментари Харесай

Бивш шеф на „руското разследване“ напуска US администрацията

Заместник-главният прокурор и заместник-министър на правораздаването на Съединени американски щати Род Розенстайн, който наблюдаваше следствието за съветска интервенция в изборите през 2016 година, ще подаде оставка в средата на март, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новината бе доказана пред Асошиейтед прес от неназован чиновник на правосъдното министерство.

Очаква се Белият дом да назначи заместител на Розенстайн тази седмица.

Новината е предстояща след одобряването на Уилям Бар за нов основен прокурор и правосъден министър на Съединени американски щати.

Розенстайн се озова в центъра на няколко абсурда към администрацията на президента Доналд Тръмп. Той бе виновен за назначението на специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Бившият изпълняващ длъжността шеф на ФБР Андрю Маккейб сподели, че Розенстайн е бил толкоз угрижен от решението на Тръмп да уволни шефа на ФБР Джеймс Коми през май 2017 година, че е приказвал за позоваване на 25-ата корекция в конституцията за премахване на президента. Като стартирал концепцията да носи подслушвателно устройство и да запише Тръмп, до момента в който си приказват за отстраняването му от администрацията.

Розенстайн, който постоянно става обект на гнева на Тръмп, отхвърли тези изказвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР