Замърсяването ни убива ежедневно. Броят на заболяванията от рак нараства

...
Замърсяването ни убива ежедневно. Броят на заболяванията от рак нараства
Коментари Харесай

В Румъния: Замърсяването ни убива ежедневно

" Замърсяването ни убива всекидневно. Броят на болесттите от рак нараства поради праха и токсичните газове във въздуха на Букурещ ", написа в заглавие румънският вестник " Адевърул ", като цитира отчет на Националния институт за публично здраве.

Докладът сочи за директна връзка сред замърсяването в Букурещ и все по-големия брой тежки болести: изострен инфаркт на миокарда, тежки инфекции на горните дихателни пътища или инсулт. Броят на болесттите от рак, инфаркти на миокарда и други сърдечно-съдови болести е директно повлиян от излагането на мощно замърсяване с прахови частици (РМ10), каквото се следи в Букурещ и други градове на страната, излиза наяве от отчета. Румънската столица и още девет града би трябвало да влагат в понижаване на замърсяването под натиска на Европейски Съюз, който заплашва със солени санкции от порядъка на милион евро, написа " Адевърул ". Изданието дефинира замърсяването като " бомба с часовников механизъм " за жителите на румънските градове.

Вестникът написа и за среща в понеделник на министъра на околната среда с представители на локалните управляващи от трите най-замърсени градове в Румъния - Букурещ, Брашов и Яш. Министърът уточни, че 10 градове в Румъния би трябвало да изготвят проекти за предварителна защита за понижаване замърсяването на въздуха. Той добави, че предстоят полемики и с останалите - Клуж, Галац, Тимишоара, Бакъу, Браила, Крайова, Мъгуреле.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР