Закъсняхме с решението, така коментира депутатът от ГЕРБ Даниел Митов

...
Закъсняхме с решението, така коментира депутатът от ГЕРБ Даниел Митов
Коментари Харесай

Даниел Митов: Военната помощ за Украйна не ни въвлича във войната

Закъсняхме с решението, по този начин разяснява депутатът от ГЕРБ Даниел Митов неналичието до този миг на публична позиция на България по въпроса за оказване на военна помощ на Украйна, осведоми кореспондент на Агенция " Фокус ".

" То трябваше да бъде взето още от предишния парламент, когато стартира военната експанзия на Русия в Украйна. Лявоцентристкото болшинство в предишния парламент и държавно управление отхвърли да предприеме такава стъпка. Сега наваксваме. Решението сигурно ще бъде ориентирано към това изпълнителната власт да направи обзор на наличностите, които бихме могли да представим като военнотехническа поддръжка за Украйна. Естестевно, това - в синхрон с нашите съдружници ", сподели още Митов.

" Ние целим да наваксаме това, което държавното управление " Петков " не съумя да направи и сега, за жалост, евроатлантическият облик на България не стои добре, хайде да го кажем по този начин ", подсети още той.

" Очакваме поддръжка от всички парламентарни групи, които се декларират като евроатлантици, като хора, които поддържат европейското и евроатлантическото бъдеще на България. Очакваме " Да, България ", " Продължаваме промяната ", " Движение за права и свободи " да вземат участие в полемиките и по-късно да гласоподават за приемането на такова решение и това няма да ни въвлече във войната ", добави още Даниел Митов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР