Загиналите при предизвиканите от проливни дъждове внезапни наводнения вчера в

...
Загиналите при предизвиканите от проливни дъждове внезапни наводнения вчера в
Коментари Харесай

Най-малко 11 са загиналите при наводненията в Йордания

Загиналите при провокираните от проливни дъждове неочаквани наводнения през вчерашния ден в Йордания станаха 11. Продължава издирването на изчезнали, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Вчера наводненията обгърнаха няколко региона на Йордания, в това число в античния град Петра, чиито здания са издигнати от розов камък. Стотици гости на града се насочиха към по-високите места през вчерашния ден, откакто водата покри тесния каньон, водещ до Съкровищницата на фараона.

Говорителката на държавното управление Джумана Гнеймат и представители на организацията за гражданска защита оповестиха, че броят на починалите е повишен тази заран с откриването на още едно тяло на юг от столицата Аман. Търсенето на оживелите продължава.

След неочакваните наводнения бе затворена автомагистрала през пустинята, водеща към южните елементи на страната. Властите оповестиха, че са евакуирали 3762 туристи от разнообразни националности и приканват жителите, намиращи се покрай водни басейни и мостове, да се изтеглят преди предстоящите нови дъждове, съобщи Агенция Франс Прес.

Преди две седмици наводнения покрай Мъртво море лишиха живота на 21 души, множеството от които деца, напомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР