Половин час преди обяд в една слънчева сутрин в Истанбул

...
Половин час преди обяд в една слънчева сутрин в Истанбул
Коментари Харесай

Инфлационната криза в Турция бушува една година в икономически обрат

Половин час преди обяд в една слънчева заран в Истанбул десетки хора се подредиха на опашка в заведение с лого на сърце, което се клати в купа.

Черна дъска популяризираше менюто: доматена чорба и зелен боб и месна яхния, със сладкиш. Kent lokantası, тип заведение за хранене, субсидирано от града, се изпълни мигове след отварянето на вратите си в 12:00 ч.

„ Това място не е единствено за безработните или бедните ... другаде би трябвало да платя 200 TL (6,25 долара) за храна, която тук коства 40 TL “, сподели Хасан, 53-годишен снабдител, който яде там всеки ден.

Хюсеин, 67-годишен пенсионер, сподели, че ще се бори, в случай че не беше кент локантаси: „ Не мога да си разреша пресни плодове или месо. Цените се трансформират всякога, когато отида на пазара “, сподели той.

Всяко от локантите за 14 кента в Истанбул сервира към 1000 ястия на цена от TL40 всеки ден, сподели Ердал Джелал Аксой, заместник-генерален секретар на града. Общината субсидира разноските за храна с две трети, сподели той. Рест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР