В публикация в социалната мрежа Телеграм сумската областна управа посочи,

...
В публикация в социалната мрежа Телеграм сумската областна управа посочи,
Коментари Харесай

Зеленски за най-горещия участък от фронта: Положението в района на Покровск е изключително тежко

В обява в обществената мрежа " Телеграм " сумската регионална администрация уточни, че дроновете са атакували цели в градовете Шостка и Конотоп, североизточно от Киев и по границата с Русия.

Аварийните екипи работят за възобновяване на електроподаването.

След като доскоро повече от седмица съветските войски започнаха нахлуване в североизточната Харковска област, Украйна предизвести, че се следи скупчване на съветски сили и към прилежащата Сумска област и че това може да е симптом за идна атака и там .

Ожесточените боеве на Покровското направление в Източна Украйна принудиха украинските войски да подхващат " маневри ", разгласи във вечерната си сводка Генералният щаб на Киев, представен от Ройтерс.

Според известието Покровск - обитаемо място, ситуирано северозападно от следения от Русия град Донецк, остава " най-горещият " сектор от фронта. По-рано във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски дефинира ситуацията на това направление и в прилежащите му региони като " извънредно тежко ".

" В някои региони ситуацията наложи нашите войски да подхващат маневри ", съобщи украинският Генщаб.

Междувременно съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски заяви пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са изтеглили забележителна част от силите си от региона на Клещеевка за прекачване в Часов Яр.

" Значителна част от силите на въоръжените формирования на Украйна просто бяха изтеглени от региона на Клешчеевка, с цел да бъдат трансферирани в Часов Яр, където се сътвори не изключително забележителна конюнктура за съперника в региона на канала Северски Донец - Донбас. ", сподели Кимаковски.

Той посочи, че загубите на персоналния състав на украинските сили в Часов Яр са стотици .

В донецкото направление съветските въоръжени сили откриват плацдарм в западните околности на Нетайлово. В южната част на селото не престават боевете в региона на ферми и птицеферма.

Руските войски не престават да нанасят удари по позиции на украинските въоръжени сили както по фронтовата линия, по този начин и в тиловите региони. Поразени са обекти във Великодолинское, Одеска област, Харков, Кривой Рог и Сумска област.

Междувременно УНИАН оповестява, че в региона на Харков руснаците имат големи загуби, като някои единици са " изтрити до нула " .

В резултат на тежки боеве обособени елементи от 138-ма обособена мотострелкова бригада, 18-та мотострелкова дивизия и 7-ми обособен мотострелкови полк изгубиха своята боеспособност. Загубите на убити и ранени възлизат на до 70% от персоналния състав, заяви организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР