Според израелски медии премиерът Бенямин Нетаняху е заявил днес, че

...
Според израелски медии премиерът Бенямин Нетаняху е заявил днес, че
Коментари Харесай

Нетаняху: Изпълнението на мирния план за Газа може да започне

Според израелски медии министър председателят Бенямин Нетаняху е декларирал през днешния ден, че използването на първата фаза на прокарвания от Съединени американски щати проект за прекъсване на войната в Газа, предусещащ отчасти освобождение на заложниците, държани от „ Хамас ", може да стартира без нужното единодушие какво ще последва по-късно, заяви Ройтерс.

Думите на премиера са изтекли от парламентарно съвещание при затворени врата и не са били доказани от управляващите. Това допуска, че Израел вижда опция за в началото помирение в Газа, макар че изключва преустановяване на войната, както се желае от палестинското екстремистко придвижване „ Хамас ".

Припомняме, че през вчерашния ден консултант на израелския министър председател удостовери, че Израел е приела рамковото съглашение за преустановяване на войната в Ивицата Газа, което беше препоръчано от американския президент Джо Байдън, само че го дефинира като несъвършено и добави, че има потребност от още доста работа, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление за английския вестник „ Сънди таймс " основният външнополитически консултант на Нетаняху, Офир Фалк, сподели, че предлагането на Байдън е „ договорка, с която се съгласихме - тя не е добра, само че ние доста желаеме заложниците да бъдат освободени, всички ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР