Jon Savage беше един от първите сериозни писатели, които обърнаха

...
Jon Savage беше един от първите сериозни писатели, които обърнаха
Коментари Харесай

The Secret Public — как гей опитът доведе до културна революция през 20-ти век

Jon Savage беше един от първите съществени писатели, които обърнаха съществено внимание на поп културата. Пънкът стоеше отвън главната история на следвоенна Англия, до момента в който Савидж отдели обстоятелствата от основаването на легенди в своята история от 1991 година England’s Dreaming: The Sex Pistols and Punk Rock.

Така че да го намерим да изследва въздействието на LGBTQ изпълнителите върху известната просвета и какъв брой бързо се трансформираха настройките сред средата на 50-те и 70-те години на предишния век, е вълнуваща вероятност. Савидж внася нова вероятност в позната територия, като акцентира разнообразието от сексуалности на звезди, импресарио и тези в тяхната орбита. Някои от тези паралелни животи са познати и добре документирани; други неуловими.

Това, което се появява, е нова история от близкото минало. Това е изключително скъпо в този момент, когато по-голямото приемане и свободата на изложение значат, че елементарно можем да забравим, че в миналото е било рисково да бъдеш нещо друго от хетеросексуален...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР