Задържан е вероятният нападател от чикагското предградие Хайленд парк, застрелял

...
Задържан е вероятният нападател от чикагското предградие Хайленд парк, застрелял
Коментари Харесай

Задържаха вероятният нападател, застрелял 6 човека в Чикаго

Задържан е евентуалният нападател от чикагското предградие Хайленд парк, прострелял 6 души и ранил 31 по време на тържествата за Деня на независимостта, съобщи Франс прес, като се базира на медии от Съединени американски щати, заяви БНР.

Заподозреният " е бил арестуван, без произшествия ", до момента в който е карал по автомагистрала отвън Чикаго, са съобщили от полицията за вестник " Чикаго Сън-таймс ".

По-рано беше обявено, че евентуалният причинител е разпознат като 22-годишен мъж на име Робърт " Боби " Кримо, от Илинойс, а полицията в Хайленд парк разгласи, че търси бял мъж, малък на растеж, с дълга черна коса. В издирването се включиха стотици служители на реда и сътрудници на ФБР.

Жертвите на стрелбата са на възраст от 8 до 85 години, минимум 4-5 от тях са деца. Пет от простреляните са умряли на място, а шестата жертва е умряла в болничното заведение.

Според генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков при стрелбата няма потърпевши българи.

Междувременно президентът Джо Байдън, осведомен за случилото се, даде обещание федерална помощ за залавянето на стрелеца и съобщи, че в диалог с губернатора на щата Илинойс Дж. Б. Прицкер и кмета на Хайленд Парк Нанси Ротеринг, е предложил " цялостна поддръжка " от страна на федералното държавно управление.

Президентът сподели още, че има доста работа за извършване във връзка с насилието с оръжие, макар двупартийното законодателство за промяна, което той подписа предишния месец, и даде обещание, че няма да се откаже от битката с епидемията от въоръжено принуждение в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР