Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на

...
Забранява се разполагането на маси и консумацията на място на
Коментари Харесай

Забраняват поставянето на маси за хранене на Коледните базари в София

Забранява се разполагането на маси и потреблението на място на територията на откритите Коледните базари в София. Забранява се и слагането на открити подиуми с осъществяване на културна стратегия. Това реши на свое съвещание софийският действен щаб. Функционирането на базарите ще е позволено при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Организаторите на Коледните базари би трябвало да обезпечат защита за съблюдаване на наложителните ограничения, като не се позволява скупчване на повече хора, вкарва се еднопосочност на придвижването и би трябвало да се обезпечат обособени вход и излаз. На територията на базарите е наложително носенето на защитни маски от търговците и посетителите.

На територията на общината ще действат три коледни базара - в пространството на Градската градина, в парка на НДК и на площад Славейков. При определяне на нарушавания и неспазване на въведените противоепидемични ограничения, пазарите ще бъдат затваряни.

На територията на Столична община продължава засиления надзор от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, Общинска полиция, Центъра за градска подвижност, Столичния инспекторат и дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община за съблюдаване на ограниченията в градския превоз и комерсиалните обекти. За интервала от 10.10.2020 година до 18.11.2020 година са направени 18 636 инспекции.

От началото на месец ноември екипи на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 6656 карантинирани лица.

От през днешния ден, 20 ноември, отвори още един профилиран КОВИД-кабинет към 25 ДКЦ. Така профилираните кабинети за обзор на хора с грипоподобни признаци към общинските ДКЦ е към този момент 11. До момента в тях са прегледани 1982 жители, направени са 1904 антигенни теста, като позитивните са 549 или 28% от тестванията.

В началото на идната седмица софийския действен щаб ще вземе решение за образованието в учебните заведения. До 27 ноември учениците от 6 до 12 клас се образоват отдалечено, а учениците от начален стадий на обучение и 5 клас се образоват присъствено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР