Да бъде доминиращата икономическа и политическа сила или доминираната икономическа

...
Да бъде доминиращата икономическа и политическа сила или доминираната икономическа
Коментари Харесай

Йотова: ЕС трябва да реши дали да бъде доминиращата икономическа и политическа сила, или доминираната

Да бъде преобладаващата икономическа и политическа мощ или доминираната икономическа и политическа мощ – диалога за това би трябвало да проведем членовете на Европейския съюз в навечерието на европейските избори и в напрегнатата международна обстановка. Европейски Съюз е съюз на споделени полезности и човешки права и с цел да можем да ги отстояваме, би трябвало да покажем на света своята икономическа и политическа мощност.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на обичайното показване на Годишника 2024/2025 на Френско-българската комерсиална и индустриална камара. Вицепрезидентът уточни, че в този диалог е извънредно значима ролята на бизнеса.

„ Сега е моментът да проведем диалога за това каква стопанска система желае да развива Европа, като отчитаме и споровете и опълчванията в международен проект – да заложим на повече произвеждане тук на Стария континент или на открито. Злополучният опит по време на Ковид-пандемията ни сподели, че вярната политика е повече произвеждане в Европа. България би трябвало да употребява пълноценно опциите, които дава това преориентиране “, съобщи Илияна Йотова.
Вицепрезидентът посочи положителното и стабилно съдействие с президентската институция на Френско-българската комерсиална и индустриална камара, която дефинира като най-верния съдружник на българската страна и българския бизнес. Над 300 са към този момент членовете на камарата.

В приветствието си Йотова подчертава върху връзката с образованието на френския бизнес, който подтиква младежите, които учат френски език, да се развиват и намират реализация във френски компании.

„ За да ускори още повече и да улесни бизнес връзките сред двете страни, България би трябвало да приключи пълноправното си участие в Европейския съюз с цялостното приемане в Шенген и еврозоната “, уточни вицепрезидентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР